Haluaisitko nauraa ja liikkua vapaasti ilman pelkoa virtsankarkailusta? Tai vaikkapa temmeltää lasten kanssa ilman selkäkipuja tai paineentunnetta lantiossa? Vai toivoisitko pääseväsi eroon jatkuvasta vessahädästä?            

Lantionpohjan toimintahäiriöihin voidaan vaikuttaa fysioterapialla!

Lantionpohjan fysioterapia soveltuu Sinulle, jos Sinulla esiintyy jokin/joitain näistä:

• virtsan- ja/tai ulosteenkarkailua tai tiheää virtsaamistarvetta
• tunnottomuutta lantionpohjan alueella
• raskauden ja synnytyksen aiheuttamia toimintahäiriöitä / synnytysvauriota
• lieväasteisia kohdun-, virtsarakon- tai peräsuolen laskeumat
• ummetusta
• lantionpohjan alueen kiputiloja tai yhdyntäkipuja

Ensimmäisellä käynnillä haastattelen Sinua ja teen fysioterapeuttisen tutkimuksen. Lantionpohjan toiminnan tutkimisen lisäksi huomioin kokonaisvaltaisesti toimintakykyäsi ja selvitämme oireiden vaikutusta elämänlaatuusi. Tutkimukseen perustuen asetetamme yhdessä tavoitteet terapialle. 

Varsinaisessa tutkimuksessa voimme hyödyntää lantionpohjan lihasten toimintaa havannoivaa biopalautetta (EMG), jolloin saamme tietoa lihaksiston aktiivisuudesta. Käytän lantionpohjan ja vatsakapselin toiminnan testauksessa usein myös palpaatiota, jolloin saamme tarkempaa tietoa lihastasapainosta, mahdollisista arpikudoksista tai laskeumista. Olennainen osa terapiajaksoasi on yksilöllinen harjoitusohjelma, jota päivitetään jakson aikana harjoitusvasteen mukaan. Hyödynnämme sähköstimulaatiota terapian tukena tarvittaessa, mikäli tälle ei ole vasta-aiheita. Ohjeistan Sinua tarvittaessa myös apu-/harjoitusvälineiden hankinnassa. 

HUOMIOITHAN TÄMÄN: Varaathan aivan ensimmäiseksi puhelinajan, jotta voimme kartoittaa Sinulle sopivan palvelun. Voit varata ajan tästä.