Oppimisen iloa Lantio liikkeelle, virtaa vartaloon!- online valmennuksessa

Lantionpohjan hyvinvointi, lantionpohjan toimintahäiriöiden ennaltaehkäisy ja toisaalta niiden hoito ovat aiheina tärkeitä nostaa esiin. Monet eivät ehkä ole tietoisia lantionpohjan merkityksestä ja sen lihaksiston harjoittamisen eduista hyvinvoinnille. Osa saattaa taas tuntea häpeää tai epävarmuutta puhua lantionpohjaan liittyvistä asioista, kuten esimerkiksi virtsankarkailusta tai seksuaaliterveydestä. Toisille nämä ovat aiheina tuttuja, mutta haasteena voivat olla omakohtaiset ongelmat, jolloin lantionseutua ja keskivartaloa voi olla vaikea hahmottaa, keho voi olla jännittynyt, kivulias ja väsynyt. Avoin keskustelu lantionpohjan terveydestä ja tärkeydestä onkin olennaista tietoisuuden lisäämiseksi. Tähän myös Lantio liikkeelle, virtaa vartaloon! -etävalmennus pyrkii.

valmennuksesta virtaa omiin treeneihin

Kuusi kuukautta kestävän Lantio liikkeelle, virtaa vartaloon! -etävalmennuksen alkupuoliskolla valmennustapaamisia on tiheämmin, sillä alkuvaiheessa moni lantionpohjaan liittyvä asia voi olla uutta, unohduksissa tai ainakin hieman hämärän peitossa. Tapaamisissa keskitytään treenaamiseen, joka pohjautuu niin teoriaan (joo, ehkä vähän tylsää, mutta tarpeellista) kuin kokemukselliseen anatomiaankin. Tavoitteena on, että kehotietoisuus kehittyy samalla, kun valmennus auttaa pysymään sitoutuneena ja motivoituneena niin lantionpohjan treenaamisen kuin yleisesti liikunnan suhteen. Etävalmennus tarjoaa myös valmiin rakenteen ja ohjelmat, joissa yksilölliset tarpeet voidaan huomioida ja joita päivitetään valmennustapaamisten yhteydessä. Sinun ei siis tarvitse suunnitella omia treenejä ja treenirytmi on helpompi pitää säännöllisenä. 

Miksi lantionpohjan lihasten harjoittelu kannattaa?

Tiedän, että elämästä selviää sen suuremmin lantionpohjaansa miettimättä, saati sitten treenaamatta. Lantionpohjan harjoittelulla on kuitenkin useampia positiivisia vaikutuksia ja se kannattaakin ottaa säännölliseksi tavaksi. Ensinnäkin vahvat ja samalla joustavat lantionpohjan lihakset auttavat ylläpitämään esimerkiksi virtsarakon hallintaa ja ehkäisemään virtsankarkailua. Harjoittelu voi auttaa vähentämään mahdollisia kipuja lantion ja alaselän alueella. Lisäksi lantionpohjan lihasten kunto vaikuttaa seksuaaliterveyteen ja harjoittelulla voidaan lisätä seksuaalista tyydytystä. Tämän kaiken lisäksi ja ehkäpä ennen kaikkea lantionpohjan lihasten harjoittelu vaikuttaa koko kehoon ja kehittää yleisesti kehonhallintaa.

Kenelle lantionpohjan treenit ja online-valmennus sopii?

Lantio liikkeelle, virtaa vartaloon! -etävalmennus sopii erityisesti sinulle, joka toivot henkilökohtaista ohjausta lantionpohjan hyvinvoinnin edistämiseksi ja kaipaat niin rauhallisempaa kuin reippaampaakin liikuntaa. Sinulla saattaa olla esimerkiksi virtsankarkailua tai lieväasteista laskeumaa ja ehkä haasteita hahmottaa lantiosi tai keskivartalosi liikkeitä, mutta kykenet tunnistamaan, miten supistat lantionpohjasi. Mikäli tunnet, että supistaessasi lantionpohja työntyy alaspäin (tai ulospäin) tai huomaat jännittäväsi suuria pinnallisempia lihaksia, kuten pakara-, reisi- tai vatsalihaksia, kannattaa tässä vaiheessa varata aika Eloa ja energiaa lantioon! -palvelun yksilölliseen lantionpohjan alkukartoitukseen. Alkukartoituksessa voimme tarkemman tutkimuksen jälkeen katsoa mikä palvelu sopisi sinulle parhaiten. Jos taas lantionpohjan supistus (tai imuliike niin kuin minä sitä monesti kuvailen) onnistuu ja lantionpohja ikään kuin nousee kohti vatsaonteloa ja laskeutuu rentoutuessa, on Lantio liikkeelle, virtaa vartaloon! – online valmennus oikein sopiva sinulle. Varaathan ajan ensimmäiseen valmennustapaamiseen ajanvarauskalenteristani, niin lähdemme yhdessä liikkumisen ihmeelliseen maailmaan!