Flowest

Fysioterapiaa, valmennusta ja tanssia Länsi-Uudellamaalla


Fysioterapia- vai Personal training -palvelut?

Fysioterapia on ala, jonka erityisosaamisalueita ovat terveys, liike, liikkuminen ja toimintakyky. Näinhän se on henkilökohtaisessa valmennuksessa eli personal trainingissakin. Ja toisaalta onhan fysioterapia osaltaan valmennusta. Seuraavassa lyhykäisyydessään hieman apuja siihen, kuinka valita palvelu.


Fysioterapia

Fysioterapeutti on kuntoutusalan ammattilainen ja terveydenhuollon laillistettu ammattihenkilö, jonka olennainen osa toimenkuvaa on asiakkaan toimintakyvyn arviointi. Keskeisiä fysioterapian menetelmiä ovat terveyttä ja toimintakykyä edistävä ohjaus ja neuvonta ja terapeuttinen harjoittelu. Lisäksi manuaalinen ja fysikaalinen terapia sekä apuvälinepalvelut kuuluvat fysioterapeutin toimenkuvaan. Valitse fysioterapiapalvelut, mikäli sinulla on esimerkiksi jokin tuki- ja liikuntaelimistön vaiva tai kipu, joka häiritsee tai hankaloittaa arkeasi.


Lisätietoa lantionpohjan toimintahäiriöiden fysioterapiasta

Lantionpohjan fysioterapia soveltuu henkilöille, joilla esiintyy
• virtsan- ja/tai ulosteenkarkailua tai tiheää virtsaamistarvetta
• tunnottomuutta lantionpohjan alueella
• raskauden ja synnytyksen aiheuttamia toimintahäiriöitä / synnytysvauriota
• lieväasteisia kohdun-, virtsarakon- tai peräsuolen laskeumat
• ummetusta
• eturauhasvaivoja
• lantionpohjan alueen kiputiloja tai yhdyntäkipuja

Ensimmäisellä käynnillä tehdään asiakkaan haastattelu sekä fysioterapeuttinen tutkimus. Lantionpohjan toiminnan tutkimisen lisäksi huomioidaan asiakkaan toimintakykyä kokonaisvaltaisesti ja selvitetään oireiden vaikutus asiakkaan elämänlaatuun. Tutkimukseen perustuen asetetaan yhdessä asiakkaan kanssa tavoitteet terapialle. 

Varsinaisessa tutkimuksessa lantionpohjan lihasten toimintaa voidaan tutkia biopalautteen (EMG) avulla, jolloin saadaan tietoa lihaksiston aktiivisuudesta. Lisäksi lantionpohjan ja vatsakapselin toiminnan testauksessa käytetään usein palpaatiota, jolloin saadaan tarkempaa tietoa lihastasapainosta, mahdollisista arpikudoksista tai laskeumista. Olennainen osa terapiajaksoa on yksilöllinen harjoitusohjelma, jota päivitetään jakson aikana harjoitusvasteen mukaan. Terapian tukena hyödynnetään tarvittaessa sähköstimulaatiota, mikäli tälle ei ole vasta-aiheita. Asiakasta ohjeistetaan harjoitusohjelman lisäksi tarvittaessa apu-/harjoitusvälineiden hankinnassa.Henkilökohtainen valmennus eli Personal training

Personal training on henkilökohtaista kunto-, terveys- ja hyvinvointivalmennusta, johon sisältyy myös ravitsemusneuvontaa. Personal trainer antaa tukea mm. elintapojen muutosprosessissa ja sitoutuminen liikunnan aloittamiseen ja terveisiin elämäntapoihin on usein helpompaa. Valitse personal training -palvelut, mikäli tavoitteenasi on esimerkiksi kohottaa kuntoasi, pudottaa painoa tai ylläpitää nykyistä toimintakykyäsi.


Personal training -paketteihin sisältyy veloitukseton tutustumistapaaminen, jolloin käydään läpi asiakkaan toiveita ja tavoitteita ja tutustutaan eri PT-pakettivaihtoehtoihin. Tutustumistapaaminen ei velvoita PT-paketin ostamista.

Kaikki valmennuspaketit sisältävät alkukartoituksen, tarkoituksenmukaiset kehon mittaukset ja kuntotestauksen sekä harjoittelun ohjelmoinnin, ravitsemusneuvonnan, yhteiset harjoitustapaamiset valmentajan kanssa sekä väli- ja lopputestaukset ja jatkosuositukset/ jatko-ohjelman laadinnan.


Taiteellinen työ

Taiteellista työtä teen tanssijana ja koreografina projektiluontoisesti eri yhteistyökumppanien kanssa. Työni painottuu nykytanssin puolelle, vaikkakin kokemusta on useista eri tanssityyleistä.

Viimeisimmät projektit

Veden muisti (2019) yhteistyössä Telzer Median kanssa, kuvaus ja editointi Topi Heimonen, koreografia Veera Westerholm, tanssi Eerika Heimonen ja Veera Westerholm

Den bortsålda (2019) yhdessä lauluryhmä Nonetten kanssa, koreografia ja tanssi Veera Westerholm

Walk the Line? (2018) Chosen F -tanssiryhmässä, koreografia Sathis Hettithanthri

Jälkiä Vanamon (2017) Chosen F -tanssiryhmässä, koreografia Sathis Hettithanthri