Personal training ja pienryhmävalmennus Inkoossa

Pienryhmävalmennus – Voimaa, virkeyttä ja oivalluksia!

Oletko joskus tuskaillut ulkona olevien kuntoilutelineiden kuvaohjeita ja miettinyt, mitä näissä rekeissä oikein tehdään? Tai miettinyt, miten porrastreenin voisi tehdä monipuolisemmin? Törmäsin ongelmaan ja siitä Voimaa ja virkeyttä! -pienryhmävalmennus sai alkukipinänsä!

Voimaa ja Virkeyttä! -pienryhmävalmennus on suunnattu naisille, jotka kaipaavat arkeensa liikunnan iloa ja monipuolista harjoittelua niin voiman, ketteryyden kuin kestävyyskunnonkin osa-alueilla personal trainerin ohjauksessa. Eikä hätää, kuntoilutelineillä ei tarvitse osata vetää leukoja eikä kuntoportailla juosta itseään henkihieveriin. Saatat yllättyä, millaisia liikkeitä telineillä ja portailla voikaan tehdä!

Voimaa harjoittelemalla onnistut monessa arjen askareessa

Ehkäpä olet huomannut, ettet enää mielellään laskeudu lattialle istumaan, kyykistyminen tuntuu kankealta, tai kurottaminen kaapin ylähyllylle vaatii ponnisteluja. Näitä taitoja me kuitenkin tarvitsemme läpi elämämme, ja voimaharjoittelulla voimmekin vaikuttaa arjen sujuvuuteen.

Sananmukaisesti voimaharjoittelu kehittää lihaksia ja lisää voimaa. Erityisesti meille vaihdevuosi-iässä oleville naisille tämäntyyppinen harjoittelu on erityisen tarpeellista, sillä se auttaa vahvistamaan luita ja vähentää riskiä osteoporoosille. Voimaharjoittelu voi parhaimmillaan kehittää myös tasapainoa ja koordinaatiota. Voima ja ketteryys kunniaan, sillä ne auttavat ehkäisemään kaatumisia ja loukkaantumisia myös myöhemmällä iällä!  

Virkeyttä ulkona treenaten

Ulkona treenaamisella on monia hyötyjä, joista ehdottomasti yksi tärkeimmistä on raittiin ilman hengittäminen. Ulkoilma on yleensä happirikkaampaa kuin sisäilma ja hapekas ilma voi auttaa vähentämään väsymystä. Ulkona treenaamiseen hyötyihin kuuluu myös sopiva altistuminen auringonvalolle, joka on tärkeä D-vitamiinin lähde.  Suomen oloissa emme aina pääse treenaamaan valoisaan aikaan, mutta harjoittelu raikkaassa ilmassa virkistää myös pimeimpinä vuodenaikoina. Ja kuten kuvista voi todeta, voi kuntoilutelineillä treenata pitkälle syksyyn.

Ulkona treenatessa maasto myös vaihtelee. Vaikka Voimaa ja Virkeyttä! -pienryhmävalmennuksessa ulkona liikutaankin pääsääntöisesti telineillä ja portailla, haastaa liikkuminen eri alustoilla sopivasti kehoa. Verryttelyt lähikalliolla ja leikkimieliset pallottelut soralla virkistävät mieltä ja synnyttävät naurunpurskahduksia!

Pienryhmävalmennus Inkoossa. Kuvat Christopher Senn.

Voimaa ja virkeyttä myös palauttelevalla treenillä

Treenistä palautuminen on yhtä tärkeää kuin itse treeni. Ilman palautumista keho (ja mieli!) jää väsyneeksi, ylikuormittuneeksi ja sopeutuminen uusiin haasteisiin voi olla vaikeaa. Välillä palautuminen niin arjen kuin treenin kuormituksesta vaatii täyttä lepoa, mutta usein aktiivisella levolla eli palauttelevalla harjoittelulla on suotuisat vaikutukset jaksamiseen.  

Voimaa ja virkeyttä! -ryhmässä palauttelevia treenejä tehdään niin sisällä kuin ulkona säiden ja lämpötilojen mukaan. Omissa palauttelevissa treeneissä harjoittelu voi olla esimerkiksi kevyt kävely- tai pyöräilylenkki, leppoisampi uintireissu, rauhallinen venyttelyhetki tai rentoutusharjoitus. Tärkeää on se, että palautteleva treeni on matalatehoista, jolloin se ei kuormita kehoa lisää.

Vaikka itsensä kuuntelu ja omien tuntemusten havainnointi on tärkeää, on kuormituksen ja palautumisen tasoa välillä hyvä seurata mittaamalla. Hyvänä apuna tässä toimii esimerkiksi Firstbeat Life teknologia, jolla saadaan tietoa autonomisen hermoston tilasta ja sydämen sykevälivaihtelusta. Voimaa ja Virkeyttä! -pienryhmävalmennuksessa Firstbeat Life – mittausta käytetäänkin oppimisen välineenä, jonka avulla voi tehdä oivalluksia oman arjen stressi- ja palautumistekijöistä. Näiden oivallusten kautta muovautuu usein uusia tapoja arjen rutiineihin ja rytmitykseen. Jos haluat selvittää oman kuntosi ja palautumisen tasosi ja haluat treenata monipuolisesti personal trainerin ohjauksessa, ilmoittaudu Voimaa ja virkeyttä! -pienryhmävalmennukseen alla olevasta painikkeesta! Seuraavat valmennukset Inkoossa alkavat 27.2.2024!