Flowest

Energi, kraft och flexibilitet!

För Dig, som vill ha rörelse i bäckenet, mera daglig energi och kraft i livet!

Flowest

Gedigen erfarenhet av fysioterapi för funktionsstörningar i bäckenbotten och coaching för kvinnor i olika åldrar och livsfaser har hjälpt mig att skapa resultatrika träningshelheter. I coachingen utnyttjas mätningsresultat av bäckenmuskulaturens funktion i realtid samt mätningsresultat av stress, återhämtning, sömn och motion. Min uppgift är att stöda och handleda Dig i din utvecklingsprocess där innehållet anpassas utifrån Dina individuella behov, önskemål och resurser.

Tjänster

Liv och energi i bäckenet! -den omfattande tjänsten hjälper dig att lära känna ditt bäckenbotten och ger dig verktyg för att ta hand om bäckenet. Tjänsten passar dig om det förekommer besvär i bäckenbotten som till exempel muskelsvaghet eller -spändhet i bäckenbotten, smärta i bäckenbottenområdet, urin- eller avföringsläckage, smärta vid samlag, nedsatt känsel eller en känsla av tryck i bäckenet. 

Under det första kartläggningsbesöket undersöker vi din situation och kartlägger orsaken till dina besvär. Efter det kan vi fördjupa oss i att lösa problemet med fysioterapeutiska medel. Problemlösning: Dina besvär lindras efter en relativt kort tid. Upprätthållande fas: Coaching är ett effektivt sätt att skapa en bestående förändring. Du får ett träningsprogram som anpassas efter dina personliga mål och vi följer din belastningsnivå genom att utnyttja teknologin från Firstbeat Life. På detta sätt ser vi till att ditt bäckenbotten förblir i gott skick!

Övriga fysioterapibesök är för dig som behöver fysioterapeutisk handledning och hjälp med besvär eller smärta i stöd- och rörelseorganen. Detta kan innebära smärta och spändhet, rörelseinskränkning i leder, spänd ärrvävnad eller försämrad muskelkraft. Jag hjälper dig att besegra dina utmaningar genom olika fysioterapeutiska metoder bl.a terapeutisk träning och manuella tekniker. Vi kartlägger problemet, utarbetar en handlingsplan för att lösa problemet och förverkligar planen.

Bäckenet i rörelse, energi i kroppen! - online coaching är för dig som önskar handledning för att ta hand om ditt bäckenbotten och du vill gärna motionera i både lugnare och raskare tempo. Du kan ha svårt att gestalta vad som händer i bäckenbottnet och mittkroppen, du kan känna spändhet, det kan förekomma smärta i ländryggen och bäckenbottenregionen eller så du kan bli trött redan av att gå en kortare sträcka. Under coachingen som pågår 6 månader får du handledning speciellt om hur du tar hand om din bäckenbottenhälsa och du lär dig att balansera mellan belastning och återhämtning. Du får mångsidiga träningsprogram under hela träningsperioden. Med hjälp av hälso- och vårdstjänsten Firstbeat Life observerar vi hur belastning och motion påverkar din vardag.

Kraft och energi! -smågruppscoaching är för dig som behöver mera energi och rörelse i vardagen. Du vill höja konditionen med mångsidig motion och samtidigt umgås i roligt sällskap. Under den första modulen kommer vi att röra oss raskt i frisk luft på utegymmet och i motionstrapporna samt med lugnare tempo inomhus. Du får mångsidiga träningsprogram under träningsperioden. I modul 2 fortsätter coachingen med hjälp av hälso- och vårdstjänsten Firstbeat Life som följer med hur återhämtning, sömn, stressnivåer och motion påverkar din vardag. 

BÖRJA MED EN AVGIFTSFRI TRÄNING

”Bäckenet i rörelse!!” – nät-träningen

I ”Bäckenet i rörelse!!” – nät-träningen lär du dig känna dina höfter. Du lär dig hur bäckenbottnets välmående påverkar din vardag. Du lär dig också hur du kan få eventuell urininkontinens under kontroll! (Utbildningen sker på finska)

Priser

Liv och energi i bäckenet! -tjänsten

Börja här

Kartlägg utgångsläget
129
moms 0%
Kartläggning för att identifiera funktionella problem i bäckenbottnet
EMG-mätning av bäckenbottenmuskulaturen. Inklusive en personlig sensor för mätningen
Vi kan använda oss av vaginal-/anal palpation (alltså att känna efter med fingrarna) för att få noggrannare diagnostik om bland annat muskelbalansen, ärrvävnad och framfall
Individuella instruktioner

Problemlösning

Lär känna ditt bäcken
370
moms 0%
4x fysioterapi för bäckenbotten (kontrollbesök)
EMG-mätning och elektrostimulering
Manuell terapi
Individuella instruktioner och träningsprogram för att förbättra funktionen i bäckenbottenmuskulaturen
Pågår i 3-4 mån
OBS! Problemlösningsfasen föregås alltid av ett inledande kartläggningsbesök. Börja alltså med kartläggningen och sedan går vi vidare till problemlösningen.

Upprätthållande träning

Håll igång din vardagsstyrka
199
/mån, (inkl. moms 24%)
3x individuell coaching
Mätresultat ur programmet Firstbeat Life (stress-, motions- och sömnanalys)
Träningsprogram och kostrådgivning som passar din vardag
Kontakt månadsvis
Pågår totalt 6 mån
HUOM! Ylläpitovaiheen palvelua edeltää aina alkukartoituskäynti ja ratkaisuvaihe. Aloita siis ensin alkukartoituksella. Ylläpitovaihe on valmennuksellinen palvelumalli, mikä varmistaa myös muutoksien pysyvyyden.

andra tjänster

Övriga fysioterapibesök

56-76
moms 0%
Bedömning av funktionsförmågan och utarbetning av en fysioterapiplan
Handledning och rådgivning för att främja hälsan och funktionsförmågan terapeutisk träning och personliga träningsprogram
Manuell och fysikalisk terapi (EMG-mätning och elektrostimulering med yt-elektroder)

Bäckenet i rörelse, energi i kroppen!

Online coaching
250
/mån, (inkl. moms 24%)
Du får handledning speciellt angående bäckenbottenhälsa och råd om hur du balanserar mellan belastning och återhämtning
Online coaching totalt 12 gånger
Mätresultat ur programmet Firstbeat Life (stress-, motions- och sömnanalys)
Pågår totalt 6 mån

Kraft och energi!

Smågruppscoaching
99
/mån, (inkl. moms 24%)
Nästa grupp startar 27.2.2024!
Mångsidiga träningsprogram
Max. 8 deltagare
Under hela coachingperioden får du stöd av din coach och din grupp
Gruppträffarna, totalt 12 gånger, ordnas en gång i veckan under en period på 3 månader.
Mätresultat ur programmet Firstbeat Life (stress-, motions- och sömnanalys)
Coachingen fortsätter med hjälp av en välmåendetjänst under de följande 3 mån.
Pågår totalt 6 mån

min bakgrund

Flowest är ett företag som drivs av en kvinna, alltså av mig ; Veera Westerholm. Bakgrunden till att starta ett eget företag ligger i min egen rehabiliteringsprocess som stärkte mig och gav mig mod att leva livet på ett nytt sätt. Jag ville starta ett företag där jag kan coacha mina kunder så att de också får uppleva stärkande känslor och lära sig något nytt om sig själva. Att tillsammans få uppleva framstegen man gör och en smidigare vardag skapar meningsfullhet och ger mer energi. 

Gedigen erfarenhet av fysioterapi för funktionsstörningar i bäckenbotten och coaching för kvinnor i olika åldrar och livsfaser har hjälpt mig att skapa resultatrika träningshelheter. I coachingen utnyttjas mätningsresultat av bäckenmuskulaturens funktion i realtid samt mätningsresultat av stress, återhämtning, sömn och motion. Min uppgift är att stöda och handleda Dig i din utvecklingsprocess där innehållet anpassas utifrån Dina individuella behov, önskemål och resurser.

Om mig

Som fysioterapeut och coach anser jag att det är viktigt att lyssna och diskutera. Jag strävar till att se situationen ur kundens perspektiv och att få en tydlig bild av ditt mål. Att nå målen är inte alltid lätt och det kan betyda att man måste närma sig olika mål på olika sätt. Kontinuerlig vidareutbildning och ett brett intresse särskilt för kvinnohälsa möjliggör att jag kan utnyttja min yrkeskunskap mångsidigt för mina kunder!

Ta kontakt

Tack för att du tog kontakt. Jag är anträffbar på vardagar och återkommer inom ett dygn. Du kan också boka en tid i tidsbeställningskalendern.

Boka tid

Jag jobbar på två olika ställen.

Du kan välja mellan Ingå (Västankvarnsvägen 384, 10230 Ingå) och Ekenäs (Ladugårdsgatan 2, 10600 Ekenäs).

Vad säger kunderna?

Blogg

 • Allt
 • /Äitiys
 • /Ajankohtaista
 • /Fysioterapia
 • /Lantionpohja
 • /Liikunta
 • /Tjänster
 • /Personal training
 • /Terveys
 • /Yleinen
  •   Back
  • /Lantionpohja
MISSÄ SE LANTIONPOHJA ON?! ETSITÄÄN SE!

Onkos sinulla haasteita hahmottaa, missä lantionpohja on? Ehkäpä lantionpohja on epämääräinen alue “siellä alhaalla”, josta ei ota selvää? Opitaan siis…

Flowest päivittää fysioterapiahintojaan. Hintojen muutos koskee vain ”Muut fysioterapiakäynnit” -kategoriaa. Uudet hinnat astuvat voimaan 1.1.2024. 30 min fysioterapia 56€ 45…

Lantionpohjan fysioterapia ja virtsankarkailu

Kysyn sinulta nyt suoraan muutaman kysymyksen. Ovatko remakat naurukohtaukset jääneet vähemmälle, koska pelkäät lirahdusta alushousuihin? Laitatko jalkasi aina ristiin, kun…

Boka tid till den första kartläggningen

Liv och energi i bäckenet! -tjänsten och övriga fysioterapibesök

Smågrupper: Ta kontakt och fråga mer

Copyright Flowest 2023 / Kaikki oikeudet pidätetään / Sekretesspolicy

sv_SE